Think Inside the Box Event 3.png

Events

Back to All Events

ΒΡΕΣ ΤΗ ΜΟΥΣΑ ΣΟΥ ΜΕΡΟΣ Β: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΥ


  • NiMAC Educational Centre for Children, Tempon, Nicosia (map)
 
Ένα Σαββατοκύριακο για ν’ απογειώσεις το γράψιμό σου τη νέα χρονιά!
 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΥ • ΜΕΡΟΣ Β

Έπειτα από το πρώτο μέρος του εργαστηρίου Βρες τη Μούσα σου, όπου εντοπίσαμε τα προβλήματα που συναντά κανείς στη διαδικασία του γραψίματος και εξερευνήσαμε θέματα δημιουργικότητας και τους λόγους που μπορεί να την μπλοκάρουν, στο δεύτερο μέρος θα δουλέψουμε σε βάθος θέματα που σχετίζονται με:

  • Το συγγραφικό ξεμπλοκάρισμα

  • Την έμπνευση

  • Τη διαχείριση του χρόνου

  • Την αναβλητικότητα

  • Την εσωτερική κριτική

  • Το φόβο της έκθεσης

  • Τα κίνητρα για το γράψιμο

…και θα θέσουμε τους συγγραφικούς στόχους της νέας χρονιάς. 

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί σε δύο μέρες ώστε να υπάρχει χρόνος για εμβάθυνση στα θέματα και αφομοίωση του υλικού κι ενδιάμεσα θα δοθούν ασκήσεις για το σπίτι. Θα χρησιμοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις και τεχνικές της εκφραστικής γραφής που έχουν αναπτυχθεί από ειδικούς στον τομέα (Pennebaker, Progoff, Adams κ.ά.). 

Απευθύνεται τόσο σε νέους όσο κι έμπειρους συγγραφείς και μπορούν να το παρακολουθήσουν και όσοι δεν πήραν μέρος στο Α’ μέρος. 

Μέρος του υλικού και της βιβλιογραφίας θα είναι στ’ αγγλικά. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του εργαστηρίου παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δήμητρα στο 96 743 368 ή στο +30 694 854 9865.

ΠΟΤΕ: 20-21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΗΜΕΡΑ 1: ΣΑΒ 10:00-14:00

ΗΜΕΡΑ 2: ΚΥΡ 10:00-13:00

ΠΟΥ: NIMAC

ΗΛΙΚΙΑ: 18+

ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΚΟΣΤΟΣ: €100*

*Για την εγγραφή σας απαιτείται προκαταβολή του ποσού των 50 ευρώ, το οποίο δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά σας. Για την εγγραφή σας, παρακαλώ ανοίξτε την φόρμα και ακολουθήστε τις οδηγίες.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ; ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει εξειδικευμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.


ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ;

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και μέσα από την εκφραστική γραφή συνδυάζω τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία. 

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΡΤ, NEA, Ταχυδρόμος κ.ά.) και στη συνέχεια, δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης Ψ-Χ. Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώ το γράψιμο ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων.

Είμαι τακτική εισηγήτρια εργαστηρίων στο The Reader στο Βερολίνο.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνική συγγραφή.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος του International Association for Journal Writing, της ΕΣΗΕΑ και του Science View. Είμαι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

Το βιβλίο μου «Wabi Sabi (η ατέλεια)» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός και η νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους. Συνεντεύξεις κι ομιλίες μου διαθέσιμες εδώ.


ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Αυτό το εργαστήρι φιλοξενείται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας), που βρίσκεται στην οδόν Τεμπών πίσω από το Κέντρο Τεχνών και δίπλα στην Παλαιά Ηλεκτρική.

 
Earlier Event: December 28
STORY CRAFT
Later Event: March 29
DILLO BOOK LAUNCH