Think Inside the Box Event 3.png

Events

Back to All Events

ΒΡΕΣ ΤΗ ΜΟΥΣΑ ΣΟΥ ΜΕΡΟΣ Α: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΥ

  • NiMAC Educational Centre for Children, Tempon, Nicosia (map)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΥ • ΜΕΡΟΣ Α

Ένα εργαστήριο για το συγγραφικό ξεμπλοκάρισμα και την ενδυνάμωση της δημιουργικότητας, τόσο για νέους όσο και για έμπειρους συγγραφείς.

Αν θέλεις:

  • Να ξεκινήσεις να γράφεις, αλλά δεν ξέρεις πώς

  • Να εξελίξεις το γράψιμο που ήδη κάνεις

  • Ν’ αυξήσεις τη δημιουργικότητά σου

  • Ν’ ανακαλύψεις ή εξερευνήσεις το συγγραφέα μέσα σου

  • Να βρεις έμπνευση για τα γραπτά σου

  • Να μάθεις να εκφράζεσαι χωρίς το φόβο της κριτικής

  • Να χαλαρώσεις και να διασκεδάσεις γράφοντας

  • Να μοιραστείς με άλλους το πάθος σου για γράψιμα

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα!

Το εργαστήριο θα είναι βιωματικό και θα δοθούν ασκήσεις εκφραστικής γραφής μέσα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Μέρος του υλικού και της βιβλιογραφίας θα είναι στ’ αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο του εργαστηρίου παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δήμητρα στο 96 743 368 ή στο +30 694 854 9865.

ΠΟΤΕ: ΣΑΒ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ: 17:00-21:00

ΠΟΥ: NIMAC

ΗΛΙΚΙΑ: 18+

ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΚΟΣΤΟΣ: €50*

*Για την εγγραφή σας απαιτείται προκαταβολή του ποσού των 50 ευρώ, το οποίο δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης από την πλευρά σας. Για την εγγραφή σας, παρακαλώ ανοίξτε την παρακάτω φόρμα και ακολουθήστε τις οδηγίες.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ; ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ;

Η εκφραστική γραφή περιλαμβάνει εξειδικευμένες τεχνικές και μεθόδους με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εκφραστεί ελεύθερα μέσω του γραπτού λόγου, να πει την ιστορία του και να διοχετεύσει τα συναισθήματά του στο χαρτί χωρίς το φόβο της κριτικής, του σωστού ή λάθους. Είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος τρόπος έκφρασης και χρησιμοποιείται πολύ στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ευρώπη) για τη βελτίωση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.


ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ;

Είμαι η Δήμητρα Διδαγγέλου και μέσα από την εκφραστική γραφή συνδυάζω τις δύο μεγάλες μου αγάπες: το γράψιμο και την ψυχολογία. 

Για περισσότερα από δέκα χρόνια εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΡΤ, NEA, Ταχυδρόμος κ.ά.) και στη συνέχεια, δημιούργησα το ηλεκτρονικό περιοδικό ψυχολογίας «Ψυχο-γραφήματα» και το Ινστιτούτο Ψυχικής Έκφρασης Ψ-Χ. Σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώ το γράψιμο ως μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και σκέψεων.

Είμαι τακτική εισηγήτρια εργαστηρίων στο The Reader στο Βερολίνο.

Έχω σπουδάσει Ψυχολογία (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/κης) με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Ψυχολογία και Μ.Μ.Ε» (Πάντειο Παν/μιο). Έχω εκπαιδευτεί στη θεραπευτική γραφή (Therapeutic Writing Institute, Denver, USA), στη φιλοσοφική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, στη συστημική θεωρία και στον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια κι εργαστήρια, τόσο στην επιστήμη της ψυχολογίας, όσο και στη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνική συγγραφή.

Έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του ψυχολόγου και είμαι μέλος του International Association for Journal Writing, της ΕΣΗΕΑ και του Science View. Είμαι μέντορας στο δίκτυο Women on Top.

H νουβέλα μου «Η Σύβι και ο Ντάντυ» κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, ενώ το βιβλίο μου «Wabi Sabi» είναι υπό έκδοση. Διηγήματά μου έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς κι έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους και λογοτεχνικά περιοδικά. Συνεντεύξεις κι ομιλίες μου διαθέσιμες εδώ.


ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Αυτό το εργαστήρι φιλοξενείται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του NiMAC (Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας), που βρίσκεται στην οδόν Τεμπών πίσω από το Κέντρο Τεχνών και δίπλα στην Παλαιά Ηλεκτρική.

 
Later Event: October 8
BUTTONED-UP SHAPES BOOK LAUNCH