Workshop Visual

Εισαγωγή στην Τέχνη Αφήγησης

Αυτό το σεμινάριο, είναι μια σειρά από μαθήματα στα οποία θα διδαχθείτε την βάση της αφηγηματικής τέχνης και του προφορικού λόγου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ


'Ολες οι ιστορίες, που ζουν μέχρι σήμερα, υπάρχουν επειδή κάποιος τις αφηγήθηκε. Η αφήγηση ιστοριών, είναι ίσως η πιο αρχαία και οικεία μέθοδος επικοινωνίας. Οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν την αφήγηση για να ψυχαγωγήσουν, να διδάξουν, να ενημερώσουν και να μεταδώσουν γνώση. Με την πάροδο του χρόνου, αυτός ο πρωτόγονος τρόπος επικοινωνίας, έχει σχεδόν αφαιρεθεί από τις συνήθειες μας.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο, είναι μια σειρά από μαθήματα στα οποία θα διδαχθείτε την βάση της αφηγηματικής τέχνης και του προφορικού λόγου. Θα μάθετε μεθόδους με τις οποίες θα μπορείτε να ανασύρετε ιστορίες από οποιαδήποτε πηγή και να τις μεταφέρετε μέσα από την αφήγηση. Θα μάθετε να περιγράφετε σκηνές και χαρακτήρες, να κατασκευάζετε την πλοκή, να αναπροσαρμόζετε τον λόγο και τον ρυθμό και βέβαια, να διασκεδάζετε εσείς και το κοινό που σας ακούει.

Το κάθε μάθημα διαρκεί τρείς ώρες και ο κύκλος του σεμιναρίου ολοκληρώνεται μετά από έξι μαθήματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν, να διαβάσουν και να ερευνήσουν ιστορίες και παραμύθια, σε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και ασφαλές πλαίσιο.

Εάν θέλετε να συμμετέχετε στο σεμινάριο Εισαγωγή στην τέχνη της αφήγησης, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση.

Αυτό το εργαστήριο είναι επαναλαμβανόμενο. Βρείτε όλες τις συναντήσεις εδώ.

ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ

ΩΡΑ: 10:00-13:00

ΕΝΑΡΞΗ: 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ: 17+

ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΚΟΣΤΟΣ: €150 ✻✻

Εναλλάσσεται. Βρείτε την ακριβή ώρα κάθε συνάντησης εδώ ή στο ημερολόγιο πιο κάτω.

✻✻ Η αποπληρωμή των διδάκτρων γίνεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση με την εγγραφή. Μαθητές και συνταξιούχοι με ταυτότητα, λαμβάνουν 25% έκπτωση.

 

Ο Σταυρίνος Κυριάκου γεννήθηκε την δεκαετία του ’80 στην Λευκωσία όπου και ζει με την σύζυγο και τις κόρες του. Οι ιστορίες του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα τα τελευταία 15 χρόνια ενώ διατηρεί εβδομαδιαία στήλη στο ένθετο Παράθυρο. 'Έχει αποφοιτήσει από την Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης και συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ αφήγησης και προφορικού λόγου. Γράφει και αφηγείται ιστορίες στην Κυπριακή διάλεκτο ενώ παράλληλα, ασχολείται με την έρευνα και την διάσωση λαϊκών παραμυθιών από όλο τον κόσμο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Δημιουργικής Γραφής Writers’ Block. Στην καθημερινότητα του επαγγέλλεται αναλυτής συστημάτων πληροφορικής. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του εδώ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια σε οποιονδήποτε, να ξεκινήσει να αφηγείται ιστορίες. Δηλαδή, να δώσει τις βάσεις στους μαθητές ούτως ώστε να μπορούν να ανασύρουν ιστορίες, να δημιουργούν ιστορίες και να αφηγούνται ιστορίες σε οποιοδήποτε πλαίσιο, σεβόμενοι το κοινό και τον ρόλο τους.

Κάθε εβδομάδα θα δίνεται έμφαση στην αφήγηση ιστοριών. Στο μάθημα, οι συμμετέχοντες θα έχουν χρόνο να αφηγηθούν ιστορίες και παραμύθια και να λάβουν ανατροφοδότηση. Κατά την διάρκεια των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια καθώς και σε ασκήσεις μνημονικής, αυτοσχεδιασμού, εφευρετικότητας και δημιουργίας ιστοριών.

Στα πρώτα μαθήματα ο κάθε συμμετέχοντας θα επιλέξει μια ιστορία, μέσα από την καθοδήγηση του εκπαιδευτή. Η τελική εργασία, θα είναι η αφήγηση της ιστορίας με την παρουσία κοινού σε μια εκδήλωση που θα διοργανωθεί μετά το τέλος των μαθημάτων.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ


Βρέστε τα μαθήματα σας εδώ και προσθέστε τα στο ημερολόγιο σας.